Site pictogram Het Verzekeringswezen

Lekkage in vloerverwarming? Dit staat je te doen

lekkage vloerverwarmingen houten vloer

Vloerverwarming is een hele mooie toevoeging aan je woning en levert een boel wooncomfort op. Helaas gaat er ook wel eens iets mis met vloerverwarming. Zo kan het voorkomen dat er lekkage optreedt. Zeker bij houten vloeren moet je snel handelen. Sowieso wil je de schade van de lekkage beperken, ongeacht wat voor vloer er in je woning ligt. Hieronder lees je meer over wat je moet doen bij lekkage in de vloerverwarming.

Schakel zo snel mogelijk een vakman in

De snelste manier om lekkage in je vloerverwarming te verhelpen is door een expert in te schakelen. Een vakman weet namelijk precies wat hij doet en zorgt ervoor dat het op een goede manier wordt opgelost. Je kunt natuurlijk wel alvast de vakman op weg helpen. Hoe? Daar vertellen we je in dit artikel meer over.

De lekkage opsporen

Allereerst kun je zelf alvast kijken of je de exacte plek van de lekkage kunt vinden. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt, want een lek in de vloerverwarming heeft niet alleen invloed op de gezondheid van de vloer zelf, maar ook op de gezondheid van het leefklimaat in je woning. Vroeger was dit enkel mogelijk door een deel van de vloer open te breken, maar gelukkig is er tegenwoordig speciale apparatuur die zonder überhaupt iets open te breken het lek tot op een centimeter nauwkeurig kan bepalen.

Ingrijpen na lokaliseren

De belangrijkste reden om een lekkage zo precies mogelijk te lokaliseren is dat je op die manier een groot deel van de vloer kunt sparen. Wanneer het lek zich in een bepaalde zone van de vloerverwarming bevindt, is een goede eerste stap om te kijken of het mogelijk is om handmatig het lek te dichten. Op deze manier wordt het lek alsook het waterverlies meteen een halt toegeroepen en wordt de impact van het lek op je vloer meteen tot een minimum beperkt.

Check je verzekering

Uiteraard wil je bij voorkeur niet volledig voor de kosten opdraaien. Check daarom of je verzekerd bent voor dergelijke schade. Een vloer kan namelijk onder de inboedelverzekering vallen, maar ook onder de opstalverzekering. Voor een vloer die vast zit aan uw huis, bijvoorbeeld genageld, gelijmd of gespijkerd, geldt de opstalverzekering. Maar voor een vloer die zwevend is gelegd en dus los in je huis ligt geldt de inboedelverzekering.

Zodra je doorhebt dat er sprake is van lekkage in je vloerverwarming kun je dankzij bovenstaande handelingen hopelijk zoveel mogelijk schade voorkomen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 6   Gemiddelde:  3.3/5]