Site pictogram Het Verzekeringswezen

Een verzekering als een cursus niet doorgaat

cursisten tijdens een cursus

Je hoort het steeds; je schrijft je in voor een cursus javascript, omdat je daarmee moeite hebt, paar dagen later is het tentamen. Wellicht is dit wel je laatste kans om het tentamen te halen anders moet je het jaar opnieuw doen. Twee dagen voor de cursus krijgt je een mail dat de cursus javascript niet meer doorgaat. Dit omdat er te weinig aanmeldingen zijn. Je raakt paniek, want deze cursus was je laatste redmiddel.

Cursus-aanbieder? Verzeker je!

Vaak gebeurd dit als je ergens voor inschrijft er op het laatste moment wordt afgezegd. Dit zou niet moeten voorvallen. Cursisten kunnen in dit soort gevallen naar de rechter stappen om zowel hun geld terug te claimen en een vergoeding te krijgen voor de overige schade. Daarom is het belangrijk dat je als bedrijf een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Op deze manier kun je de geclaimde schade terugbetalen. Dit word ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Vaak worden gezinsleden ook meeverzekerd. Het heeft ook een lage verzekeringspremie en je krijgt beloningspunten als je niets claimt.

Cursist? Valt terug op je aansprakelijkheidsverzekering

Vaak worden studenten gedupeerd met cursussen die niet doorgaan. Zij kunnen in dit geval terugvallen op hun aansprakelijkheid verzekering. Zo kunnen zij schade claimen bij het bedrijf die de cursus aabiedt. Cursussen ter voorbereiding van tentamens moeten juist doorgaan, dit omdat de student hierop rekent. Het weegt namelijk enorm mee in het eindcijfer van iemands tentamen. Het brengt ook grote risico’s mee om een tentamen door op het laatste moment af te zeggen. Een student kan juist van dat ene tentamen afhankelijk zijn. Vaak is het de beslissingsfactor of hij/zij door mag gaan met de opleiding of juist moet stoppen. Wanneer een cursus op het laatste moment niet doorgaat en het tentamen uiteindelijk een onvoldoende oplevert, kan dit wel 2000 euro kosten en moet de student op zoek naar een nieuwe opleiding.

Kom met alternatieven

Bedrijven moeten met goede alternatieven komen als er geen andere mogelijkheid is om de cursus door te laten gaan. Er zijn voorwaarden nodig. Zo moet een bedrijf minimaal 1 week van te voren de cursus afzeggen. Ook moet er – als een docent op het laatste moment afzegt – een reserve docent ingezet worden. Als bedrijven zich aan deze voorwaarden houden, krijgen de studenten meer zekerheid over dat de cursus doorgaat en ze het tentamen goed kunnen afsluiten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]