Site pictogram Het Verzekeringswezen

Podotherapie vergoeding; welke verzekering moet ik afsluiten?

een afwijkend Looppatroon?

Heb je wel eens last van je voeten, knieën, rug, enkels of heupen? Dan is het afsluiten van een Podo verzekering een verstandige investering. Podotherapeuten zijn specialisten, die jou helpen om van je voetklachten af te komen. Keuze genoeg als het gaat om een podoverzekering afsluiten, maar de vraag is natuurlijk: welke podoverzekering moet ik afsluiten? Het Verzekeringswezen gaat je daarbij helpen. Wij hebben wat handige tips voor een Podoverzekering op een rijtje gezet. Ben je nieuwsgierig? Lees dan zeker verder!

Wat houdt podotherapie precies in?

Podotherapie betekent voettherapie. Het woord podo is afgeleid van het griekse woord ‘’pous’’ en dat woord betekent letterlijk voet. De voetklachten ontstaan vaak door:

 

Hierdoor kun je last hebben van je gewrichten, zoals je voet en enkel. De podotherapeut behandelt huid en nagelaandoeningen, waarbij de pedicuren niet bevoegd is. Hij behandelt ook diabetische en reumatische patiënten die een podo oplossing nodig hebben.

Welke keuzes heb ik?

Bij verzekeringen heb je verschillende keuzes, zo ook bij een podoverzekering. Een podotherapeut behandelt jouw voetklachten of klachten die te maken hebben met een afwijking aan je looppatroon of op de manier hoe je jouw voet neerzet tijdens het lopen. Een logisch geval is dat voeten, knieën, enkels, heupen of rug de gewrichten zijn met de meeste klachten. Een podotherapeut kan ook allerlei hulpmiddelen aanbevelen. Denk hierbij aan zooltjes of speciale schoenen. Een podoverzekering is onder te verdelen in:

 

De basis podoverzekering

Podotherapie wordt niet altijd in het basispakket van de zorgverzekeraar opgenomen. Eigenlijk wordt de podotherapie alleen vergoed als je last hebt van een diabetische voet. Hierdoor loop je een verhoogd risico op wondjes. Als je huisarts of een andere specialist diabetes mellitus heeft geconstateerd en uit jaarlijks onderzoek blijkt dat je een groot risico loopt, dan krijg je via een verwijzing, een afspraak met de podotherapeut. Bij de diabetische voet hoort een zorgprofiel 2 en hoger. De podotherapeut kan een pedicure inschakelen indien nodig. Deze pedicure wordt dan gedeclareerd bij de podotherapeut. Deze zorg wordt vaak uit de basisverzekering geleverd, in samenwerking met je huisarts, zorgverlener en de zorgverzekeraar. Dat is voordelig, want je hoeft dan geen eigen risico te betalen.

De aanvullende podoverzekering

Als je geen last hebt van een diabetische voet, dan is het aan te raden om een aanvullende podoverzekering af te sluiten. Als je last hebt van gewrichten zoals: voeten, knieën enkels heupen of rug. Dan is het een geruststellende gedachte dat de verzekering, de podobehandelingen vergoed. Je hoeft net als bij het basispakket geen eigen risico te betalen. Let wel op de volgende onderdelen:

 

Bij een aantal verzekeringen wordt de podotherapie samen met de vergoeding voor steunzolen of andere voethulpmiddelen vergoed. Bij andere zorgverzekeraars valt de vergoeding van podotherapie samen met voetzorg door een pedicure.

Heb jij al eerder een podozorgverzekering afgesloten en heb jij nog tips voor het afsluiten van deze zorgverzekering? Deel deze tips en ervaringen dan met ons!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]