Heb je ruitschade aan je auto? Dan is het niet verstandig om hier lang mee door te blijven rijden. De schade wordt alleen maar groter en je stelt een onvermijdelijke reparatie uit. Als de beschadiging aan de ruit in het zicht zit, dan kan dit ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren. Vaak is ruitschade gewoon verzekerd en in sommige gevallen kan een ruit zelfs gerepareerd worden. Ga langs een autoruitschadehersteller voor professioneel advies.
Waar moet je aan denken?
Ga je de autoruit vervangen dan zijn er wat zaken om niet te vergeten. Ten eerste moet je kijken naar het contract en de polisvoorwaarden van je autoverzekering. Welke verzekering heb je afgesloten en ben je daarmee verzekerd voor ruitschade? Over het algemeen genomen ben je met alle verzekeringsvormen verzekerd voor ruitschade, met uitzondering van een WA-verzekering.
Daarnaast moet je een betrouwbare hersteller kiezen en een afspraak maken. Zij kunnen je ook verder helpen met je verzekering, want zij hebben vaak goede contacten met de verzekeringsmaatschappijen. Zij helpen tevens met het selecteren van de juiste ruit bij een voorruitvervanging. Zo kunnen zij alle fabrieksspecificaties van de originele autoruit opvragen bij de fabrikant, zodat zij een ruit plaatsen die van dezelfde kwaliteit is als de originele kapotte ruit.
Wat moet je regelen met de verzekering?
Je hoeft niet als eerste de verzekering te bellen. De eerste prioriteit is de schade melden bij de hersteller en een afspraak maken. Zij zullen in veel gevallen een check doen bij je verzekeraar en contact met je opnemen als er zaken niet geregeld zijn.
Het is wel handig om even het contract en de polisvoorwaarden erbij te pakken. Daarop zie je of je verzekerd bent voor ruitschade en of je een eigen risico hebt in het geval van schade. Neem dit goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij de afspraak.
Wat doe je als er is ingebroken in je auto?
Wanneer er is ingebroken, dan is de eerste stap een hersteller zoeken die een noodruit voor je kan plaatsen. Zo kun je meteen doorrijden, bijvoorbeeld ’s ochtends naar je werk. Wanneer de noodruit wordt geplaatst, maak je ook meteen een afspraak om de nieuwe ruit te plaatsen. Wanneer je dit bij dezelfde hersteller doet, dan is het plaatsen van de noodruit vaak zeer voordelig of zelfs gratis.
Vergeet niet om ook aangifte te doen van de inbraak. Je hoeft hiervoor tegenwoordig niet meer naar het bureau, maar regelt dit eenvoudig zelf online met behulp van je DigiD. Deze aangifte heb je waarschijnlijk ook nodig om zaken verder af te handelen met de verzekering, met name als er spullen uit de auto gestolen zijn.
Aangifte doen is zeker belangrijk wanneer je ruit kapot is gegaan door toedoen van een ander. Ook heb je het nodig voor je verzekering. Ben hier zelf ook weleens de fout mee ingegaan.
Bedankt voor het delen van deze goede tips. Ik heb ook een ster in mijn ruit die ik moet laten repareren. Ik ga snel mijn polisvoorwaarden bekijken. Als het goed is moet deze schade gedekt worden!