Er zijn meerdere redenen waarom het een goed idee is om een feestje te organiseren. Privé of vanuit je bedrijf of organisatie. Het kan bijvoorbeeld een moment zijn om met medewerkers en collega’s een jubileum te vieren of om (potentiële) klanten kennis te laten maken met jouw bedrijf. Of je zoon wordt 8 jaar en wil zijn vriendjes uitnodigen voor een groot feest waarvoor je springkussens huurt voor in de achtertuin. Ongevaarlijk, maar er kan iets gebeuren. Door te zorgen voor goede catering, een topservice en een leuk programma kun je je gasten goed vermaken. Maar hoe ga je ermee om als er onverhoopt iets gebeurt waar je van tevoren geen rekening mee hebt gehouden? Wanneer er een ongeluk(je) gebeurt op je feestje kun je zomaar veel geld kwijt zijn. Daarom is het verstandig om je te verzekeren. Welke verzekeringen je precies nodig hebt? Wij vertellen je meer.
1. Evenementenverzekering
Of je nu een Sweet 16 organiseert voor je dochter of een personeelsfeest, een ongeluk zit in een klein hoekje. Er zijn genoeg partijen die een evenementenverzekering aanbieden, waardoor je feestje volledig gedekt wordt mocht er wat gebeuren. Je kunt zelf kiezen waar je je voor wilt laten verzekeren, want niet alles hoeft op jouw feest van toepassing te zijn. Het cancelen van een artiest is verstandig wanneer er ook daadwerkelijk een artiest is uitgenodigd. Je onnodig laten verzekeren, en daarmee dus te veel betalen, wil je natuurlijk niet. Maak voor jezelf een overzicht waarvoor je jouw feest wilt laten verzekeren binnen deze evenementenverzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan achteraf. Gangbare redenen zijn o.a. het oplopen van lichamelijk letsel van een gast, voedselvergiftiging of het niet verkrijgen van een vergunning.
Wanneer je vaker dan een keer per jaar een feestje organiseert, kun je er zelfs voor kiezen om een doorlopende verzekering aan te gaan. Op deze manier kost het je één keer tijd om je erin te verdiepen en ben je het hele jaar door verzekerd.
2. (Bedrijfs)aansprakelijkheidsverzekering
Vergeet niet om een (bedrijfs)aansprakelijkheidsverzekering aan te gaan. Deze verzekering sluit je af voor schade waar jij, als bedrijf of privépersoon, volgens de wet aansprakelijk voor bent. Schades die worden toegebracht aan personen of spullen van anderen.
De meeste bedrijven beschikken al over deze verzekering, omdat het niet alleen handig is tijdens een feestje maar voor alle omstandigheden waar schade kan worden opgelopen. Controleer dit eerst, voor je een dubbele verzekering aangaat.
Er zijn ook nog specifieke verzekeringen die je, afhankelijk van het soort feest, kunt afsluiten zodat het specifieker dekt. Denk hierbij aan een bruiloftsverzekering. Deze verzekert o.a. schade aan kleding of cadeaus, annuleringskosten en annulering van een band.
Bekijk en vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen om zo tot een juiste beslissing te komen. Of je nu springkussens huurt voor een kinderfeestje of een bedrijfsevenement organiseert, het is altijd verstandig om verzekeringen af te sluiten.
Veel plezier tijdens het organiseren van een feest, hopelijk heeft dit artikel je verder geholpen!